Diensten
 

Diensten

Waarvoor kunt u bij mij terecht?

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een oplossingsgerichte aanpak, met daarbij aandacht voor hoe iets voelt in het lijf. Behandelen van traumatische ervaringen via EMDR is ook mogelijk. Ik ben praktisch en analytisch ingesteld en ben nieuwsgierig naar de mens die tegenover me zit. 

In mijn behandeling is het voor mij belangrijk dat iemand zich beter gaat voelen. Soms is het daarvoor nodig om te begrijpen waar ineffectief gedrag vandaan komt. Daarbij kunnen zowel Focussen als inzichten vanuit de schema therapie nuttig zijn.

Ik werk vanuit een positieve en oplossingsgerichte invalshoek waardoor talenten en vitaliteit optimaal tot hun recht komen.

Verder is kenmerkend voor mijn werkwijze: snelle intake en diagnostiek, korte lijnen met opdrachtgevers, maatwerk op iedere vraag. Ik ben lid van het NIP en volg derhalve de beroepscode voor psychologen.

Coaching

Voor werknemers die bijvoorbeeld niet optimaal functioneren. Ondersteuning bij het realiseren van (zelf) vertrouwen en kracht, het onderzoeken van nieuwe inzichten en ontwikkelen van perspectief. Ook voor loopbaanvraagstukken.

Begeleiding en behandeling

Ik begeleid/behandel werknemers die moeite hebben hun werk vol te houden, die dreigen uit te vallen of zijn uitgevallen uit hun werk als gevolg van psychische klachten. Het kan hierbij gaan om o.a.: (dreigende) overspannenheid, burnout, depressieve klachten, angst- en paniek klachten, post-traumatische stress, rouwverwerking of een sterk negatief zelfbeeld. Dit doe ik o.a. via SpecialistenNet.

Psychologisch onderzoek

Voor medewerkers die belemmeringen ervaren in het functioneren en waarbij het onduidelijk is wat de oorzaak hiervan is. Doel is een beeld te krijgen van de sterke en zwakke kanten van de persoonlijkheid. Tevens wordt antwoord gegeven op de vraag of er sprake is van beperkingen in relatie tot arbeid en/of er sprake is van een psychisch ziektebeeld of gebrek. Aan de hand van een uitgebreid diagnostisch gesprek en testonderzoek worden onder meer de volgende kenmerken onderzocht:
* Het functioneren van de werknemer
* De aard en oorsprong van eventuele klachten
* Affiniteiten en interesses
* De (mentale) belastbaarheid
* Persoonskenmerken, stressbestendigheid, vaardigheden en wijze van omgaan met moeilijkheden, moeilijke situaties.